BTW terugvorderen
Wij kunnen de BTW terugvorderen voor onze particuliere klanten. Dat betekent dat wanneer je zonnepanelen aanschaft dat je een BTW nummer kunt aanvragen en de BTW kunt terugvorderen. Dat betekent dus dat u 21% minder betaalt voor een Zonnepaneleninstallatie.E en Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt teruggeleverd aan het net. De voorwaarden zijn:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Zon SDE+ 2015
Voor grootschalige investeringen in zonne-energie kunt u in 2015 de SDE+ subsidie aanvragen. Er zijn echter wel strikte voorwaarden om voor SDE subsidie in aanmerking te komen. De aansluitwaarde moet groter zijn dan 3 *80 Ampère (grootverbruikersaansluiting) en er moet  minimaal voor 15 kWp aan zonnepanelen wordt geïnstalleerd.

Doet u een aanvraag voor een zon-PV installatie en bent u niet de eigenaar van de beoogde locatie voor de installatie? Dan bent u verplicht om een verklaring van de eigenaar met uw aanvraag mee te sturen. In deze verklaring verklaart de eigenaar dat deze toestemming geeft om de productie-installatie op de beoogde locatie te installeren en te exploiteren.

Kleinschalige systemen worden echter in de SDE+ niet gesubsidieerd. Deze worden al voldoende gestimuleerd door de vermeden leveringskosten, energiebelasting en eventuele BTW.
 

03B86354Gemeentelijke subsidies
Er zijn momenteel een aantal gemeenten in Nederland welke een extra lokale subsidie beschikbaar hebben. Als u wilt weten of bij u in de gemeente ook een subsidie geldt, ga dan naar de volgende link:www.energiesubsidiewijzer.nl. Het enige wat u hoeft te doen is uw woonplaats in te vullen. 

Installatie van zonnepanelen of zonneboilers wordt gezien als verbetering van uw huis. Als u voor deze investering een lening afsluit, dan kunt u de rente ook opvoeren als aftrekpost.

Meer informatie over subsidies?
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen of wanneer u advies wenst. Neem contact met ons op of vul ons contactformulier in. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op om uw vragen te beantwoorden of om een afspraak te maken.